10 perkara yang JANGAN buat dekat FB

Image

Langau yang x bleh tgk org HAPPY

    • Boleh tahan gak mulut minah ni… pompuan ni adalahbekas adik Ipar husband aku… ex wife dia bersembunyi la belakang adik dia… mcm la aku x tau! tapi kalau dah adik mulut macam longkang… agak2 macam mana mulut kakak dia? paham2 je la
      Mastura Seman moga bahgia selamanya…….
      June 12 at 11:19am ·
      Yang Deeda insya Allah…
      Yesterday at 7:10pm ·
      Nik Syairah Azmi hmm… i d0nt think so…! s0ry 0wk…..,
      21 hours ago · Like ·  1 person
      Zamri Ramli kihkih…pasangan romantik better dr dulu… :) 19 hours ago · Like


      hmm… i d0nt think so…! s0ry…” on your photo.
  • wajarkah se0rang insani y bgelar ayah sgg0p tdk mberi nafkah kpda se0rang anaknya, walhal ank etuw dtg dri drah dagingnya… pada ayah2 dluar sna,, wlaup0n sdah mmiliki 0rg baru..nmun, jgn lhh tlalu gmbira krn anda msih pny insan y perlu dpertanggungjwabkan… Allah maha adil lgy maha mnhetahui… renung2 kan..
    by : namra radnaksi. .. . . .
    Thursday at 11:49pm · Like ·

    • Nik Syairah Azmi and 4 others like this.
      Nik Syairah Azmi sape2 yg like status niy, tengs sgt ssbb memahami..
      Yesterday at 12:03am · Like
      Syima Roslie btol…bia idop bhgio lgu mno pom..tp at least ingt lh…
      10 hours ago · Like ·  1 person
      Nik Syairah Azmi Ehmm, bet0l tuw….. ntah npew arhh mnusia zaman skarang niy kjam sngt.. dunia mmg dhh akhir zaman.. =(
      4 hours ago · Like
      Asyraf Akasia bg sy kn.. sy lau tngh ssah.. mct sy pk.. ad lg yg ssah dr sy.. mmang x wajar la kn ap yg awk ckp tu.. tp tu la.. biar mse mngabati sgale nye ea.. msalah adalah hdup.. dn hdup adlah msalah.. cme cre kte nk tgani nye tu je mcm mne.. so… be profesionally ea.. yg kaye raye pun ad msalah.. dan msalah tu akn dtg jgak wlau mcm mne pun kte elak.. jd… renung2 kn.. slamat beramal…
      2 hours ago · Like ·  1 person
      Nik Syairah Azmi ‎>n0…! u d0nt kn0w what had hppen…. ='(
      2 hours ago · Like
      Asyraf Akasia yela.. pham.. spe nk ad msalah?? cbe ckp? nk ke xnk ke? kne trime.. hdup ney mcm roda.. kadang kt ats.. kadang kat bwh.. ap yg kte trime ney.. sume da tsurat..
      2 hours ago · Like

7LOVE: Haruman CINTA Semulajadi

Pertama di Malaysia :

Keistimewaan 7LOVE yang terdiri daripada elemen bunga yang memiliki kekuatan positif yang dapat menyembuhkan pelbagai penyakit dan penawar dalam proses perubatan tradisional daripada segi fizikal, mental dan spiritual.

Kenapa mandi bunga dikaitkan dengan 7 jenis bunga?

7 warna chakra utama yang terdiri daripada 7 susunan warna pelangi
tenaga warna hidup daripada pati bunga mampu membersih, merawat dan merangsang tenaga chakra dan aura pada tubuh

Kebaikan, Keistimewaan dan Kehebatan 7LOVE

Menghilangkan stress
Menaikan seri wajah
Menyegarkan tubuh badan
Mengurangkan bau badan
Menjana organ dalaman sentiasa stabil dan berfungsi dengan baik
Meningkatkan kecerdasan minda
Anti-kanser
Allergic
Menghaluskan kulit

Dengan itu mendian bungan 7LOVE memberi kesan yang positif kepada pengamalnya dari segi fizikal, mental dan spiritual. Ia juga memberi khasiat pelaris, murah rezeki, pengasih, penyeri dan masalah jodoh. Insya Allah, semuanya dengan izin Allah

Hubungi saya untuk info lanjut.

DEEDA: 017-6671840

10 Pesanan Rasul kepada Fatimah Az-Zahra

 Ada sepuluh wasiat Rasulullah kepada putrinya Fatimah Az-Zahra, wasiat ini merupakan mutiara termahal nilainya,khususnya bagi setiap istri yang mendambakan kesalehan. Wasiat tersebut adalah:

1.Wahai Fatimah! Sesungguhnya wanita yang membuat tepung untuk suami dan anak-anaknya, kelak Allah akan tetapkan baginya kebaikan dari setiap biji gandum yang diadonnya, dan juga Allah akan melebur kejelekan serta meningkatkan derajatnya.

2.Wahai Fatimah! Sesungguhnya wanita yang berkeringat ketika menumbuk tepung untuk suami dan anak-anaknya, niscayaAllah akan menjadikan antara neraka dan dirinya tujuh tabir pemisah.

3.Wahai Fatimah! Sesungguhnya wanita yang meminyaki rambut anak-anaknya lalu menyisirnya dan kemudian mencuci pakaiannya, maka Allah akan tetapkan pahala baginya seperti pahala memberi makan seribu orang yang kelaparan dan memberi pakaian seribu orang yang telanjang.

4.Wahai Fatimah! Sesungguhnya wanita yang membantu kebutuhan tetangga-tetangganya, maka Allah akan membantunya untuk dapat meminum telaga kautsar pada hari kiamat nanti.

5.Wahai Fatimah! Yang lebih utama dari seluruh keutamaan di atas adalah keredhaan suami terhadap istri. Andaikata suamimu tidak redha kepadamu, maka aku tidak akan mendoakanmu. Ketahuilah Fatimah, kemarahan suami adalah kemurkaan Allah.

6.Wahai Fatimah! Disaat seorang wanita mengandung, maka malaikat memohonkan ampunan baginya, dan Allah tetapkan baginya setiap hari seribu kebaikan, serta melebur seribu kecelakan. Ketika seorang wanita merasa sakit akan melahirkan, maka Allah tetapkan pahala baginya sama dengan pahala para pejuang Allah. Disaat seorang wanita melahirkan kandungannya, maka bersihlah dosa-dosanya seperti ketika dia dilahirkan dari kandungan ibunya. Disaat seorang wanita meninggal karena melahirkan, maka dia tidak akan membawa dosa sedikit pun, didalam kubur akan mendapat taman yang indah yang merupakan bagian dari taman surga. Allah memberikan padanya pahala yang sama dengan pahala seribu orang yang melaksanakan ibadah haji dan umrah, dan seribu malaikat memohonkan ampunan baginya hingga hari kiamat.

7.Wahai Fatimah! Disaat seorang istri melayani suaminya selama sehari semalam, dengan rasa senang dan ikhlas, maka Allah akan mengampuni dosa-dosanya serta memakaikan pakaian padanya dihari kiamat berupa pakaian yang serba hijau, dan menetapkan baginya setiap rambut pada tubuhnya seribu kebaikan. Allah pun akan memberikan kepadanya pahala seratus kali ibadah haji dan umrah.

8.Wahai Fatimah! Disaat seorang istri tersenyum dihadapan suaminya, maka Allah akan memandangnya dengan pandanganpenuh kasih.

9.Wahai Fatimah! Disaat seorang istri membentangkan alas tidur untuk suaminya dengan rasa senang hati, maka para malaikat yang memanggil dari langit menyeru wanita itu agar menyaksikan pahala amalnya, dan Allah mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan yang akan datang.

10.Wahai Fatimah! Disaat seorang wanita meminyaki kepala suami dan menyisirnya,meminyaki jenggotnya dan memotong kumisnya serta kuku-kukunya, maka Allah akan memberi minuman yang dikemas indah kepadanya, yang didatangkan dari sungai-sungai surga. Allah pun akan mempermudah sakaratul maut baginya,serta menjadikan kuburnya bagian daritaman surga. Allah pun menetapkanbaginya bebas dari siksa neraka sertadapat melintasi shirathal mustaqim dengan selamat.

Rezeki yang datang

Erm kali ni dah 2 kali ada orang offer nak bagi baby kat aku. Yang sebelum ni baby girl akan lahir bulan depan. Yang terbaru ni plak, baby boy baru 8 bulan. Aku nak sangat ada baby tapi belum rezeki kitorang lagi. Ikutkan hati aku, memang baby girl yang dulu tu aku nak sangat… tapi abang plak x nak lagipun kitorang baru sangat kawen x sampai setahun pun. Lagi2 la kitorang sekarang ni tgh busy cari duit.

Tapi yang semalam nak bagi baby ni baby boy dah umur 8 bulan, dah besar dan senang sikit bela… aku nak! tapi x tau macam mana nak tanya dekat abang boleh x amik baby tu. Dia nak cuba anak sendiri dulu, aku paham tu… kalau dah x da nanti baru la amik anak angkat. Tapi kalau bela anak angkat pun sambil tu buat anak sendiri pun x salah kan? dapat anak sendiri nant anak angkat tu pun dah besar sikit dan boleh ada adik. Susah la lelaki x paham naluri kita sebagai seorang pompuan yang nak jadi seorang ibu… x kira la anak sendiri atau anak orang lain. Sunyi tau rasa dunia kami ni…

Homemade Coklat

Kat bawah ni adalah coklat2 yang aku buat masa belajar aritu… coklat couveteur putih yang bentuk love tu, coklat oreo edible image dan coklat marble.

Yang bawah ni pulak lollichoc dorang panggil, nak mengaler sikit2 yang bercinta tu… kalau orang tempah banyak aduhaii… memang cantik mungkin sebab tu harga dia mahal sikit kot.

Coklat biskut oreo ni paling mudah buat sebab dia tampal jer apa2 image yang kita nak. Yang best lagi bila kita bleh tempah dan letak image gambar kita kat ctu tapi mahal la sikit jadi kos dia. Sedap dan besar… budak2 memang suka la yang jenis ni.

Ni la seba sedikit contoh2 coklat yang aku buat. Alhamdulillah ramai gak la yang beli dan tempah dan coklat2 ni pun dah licin di sedekah utk kawan2 supaya dorang rasa dan bleh order nanti… hehe

Nak belajar buat Coklat

Ari jumaat ni aku nak belajar buat coklat dengan kawan Abang Botak punya isteri dekat Seri Kembangan. Aku amik pakej yang paling murah je, RM180. Pakej asas buat coklat ni aku amik dengan Kak Huda. Sementara aku belajar buat coklat, Abang aku belajar buat website dengan husband dia… personal coaching. Okey la jugak orang satu negeri senang la sikit Abang nak belajar.

Kalau aku dah belajar dan buat coklat nant, aku nak belajar plak buat tart yang bentuk2 buah dan sayur yang cantik2 tu. Yang tu course dia tak mahal sangat hanya RM80 jer. Insya Allah boleh la buat business nanti raya tahun ni. Abang pun dah belajar marketing, so boleh la kitorang expand business kitorang nanti. Buat dengan best fren dan sepupu pun macam hampeh! baik buat business dengan suami tersayang… x gitu? apa yang penting? KERJASAMA

Budak2 gediKsss

Ni la budak2 tuisyen aku yang gedikss… bila nak tangkap gambar malu la konon. Tutup2 muka… geram betui aku! Yang bawah ni pompuan paling gediks, Salmi Nadia

Yang macam orang mati laki ni pulak namanya Shuha yang memang pegang tittle gediks tu

Aina kerek ni macam GRO kena tangkap kat club malam… hehe jangan marah! orang suruh tangkap gambar elok2 x nak

Lawak 18SX

Malam Pertama

Sepasang pengantin baru sedang bersiap menikmati malam pertama mereka. 

Pengantin perempuan berkata, “bang, saya masih anak dara dan tidak tahu apa-apa tentang seks. Boleh abang menerangkannya lebih dulu sebelum kita melakukannya?”.

“Seks itu senang saja, kita ni macam penjara, yang sayang punya itu selnya dan yang abang punya penjahatnya. Di penjara, penjahat harus dimasukkan ke dalam sel”, terang pengantin lelaki.

Lalu mereka pun mulai bercumbu mengarungi lautan asmara .

Ketika sudah selesai dan si pengantin lelaki sedang berbaring untuk memejamkan mata, si pengantin perempuan berkata, “bang, penjahatnya terlepas”.

Pengantin lelaki pun mulai lagi memasukkan ‘penjahatnya’. Rupanya si pengantin perempuan syok sangat dengan hubungan asmara yang baru pertama ini dia rasakan. Setiap kali selesai, dia selalu mengatakan bahwa penjahatnya lepas atau melarikan diri, keluar dari selnya.

Setelah banyak kali terjadi perkara sebegitu, si pengantin lelaki dengan nafas termengah-mengah berkata, “sayang, penjahat yang ini bukannya kena hukuman penjara seumur hidup”.

Penantian satu penyeksaan

Betul la kata orang tua2, penantian itu satu penyeksaan. Bapak aku buat operation dekat tangan dia untuk masukkan fistula supaya mudahkan buat dialisis dekat tgn, datang sebelum kul 8am tapi operation dia start kul 2pm. Lamanya nak menunggu. Selepas anta Abah, kitorang selalu letak dekat Tasik Permaisuri, Cheras. Situ jer dekat ngan HUKM. Kadang2 kalau aku terpaksa tunggu Abah kat HUKM, Abang jer la yang tunggu  kat Tasik ni. Best gak lepak2 kat cni… tenang jer yang pasti ada tandas kay cni kalau nak melepaskan hajat terpendam… hehe